top of page
_DSC4603.jpg

Ari Kuokan haaveista syntyi ensin Kannonnokka ja myöhemmin Vanha Navetta. Kuva Niko Laurila.

UPLIFT ESITTÄÄ:

Vanha Navetta ja Kannonnokka tarjoavat kävijöilleen kiireettömiä elämyksiä  

Kannonnokka Oy luotsaa kahta kokous-, ravintola- ja juhlatilaa – Kannonnokkaa metsän keskellä Grottabackassa sekä Vanhaa Navettaa Kerkkoossa, molemmat alle 10 kilometrin etäisyydellä Porvoosta. Yrittäjä Ari Kuokka yhtiökumppaneineen ovat onnistuneet luomaan molemmista kohteista tunnelmallisia ja erottuvia, jotka tarjoavat kiireettömiä elämyksiä kävijöilleen. Paikat keskittyvät yksityistilaisuuksiin ja yrityksille tarjottaviin palveluihin, mutta niissä järjestetään myös erilaisia, kaikille avoimia tapahtuma- ja ravintolapäiviä. Yritys syntyi, kun Ari Kuokka irtisanoutui palkkatyöstään ja toteutti haaveensa. 

 

 

Miten yrittäjätarinasi on alkanut?

Vuonna 2004 irtisanouduin IT-palvelupäällikön työstäni, jota tein isossa konsernissa Helsingissä. En kokenut alaa omakseni, joten päätin yksinkertaisesti lopettaa, vaikka minulla ei ollut vielä mitään konkreettista suunnitelmaa jatkon varalle. Heittäydyin siis täysin tyhjän päälle - tai en ihan, olihan minulla haaveet ja unelmat. Noista haaveista syntyi ensin Kannonnokka ja myöhemmin Vanha Navetta. Haaveiden toteutuminen vaati paitsi kovaa työtä ja vahvaa uskoa omaan ideaan, myös muiden henkilöiden apua ja tukea. Kannonnokkaa & Vanhaa Navettaa ei olisi olemassa ilman näitä ihmisiä. Näitä ovat erityisesti Terhi (vaimo), joka on tukenut kaikessa irtisanoutumisestani asti; Kenneth Sevelius (yhtiökumppani ja maanomistaja), joka ehdotti yrityksen perustamista kuultuaan ideoistani, ja Jari Pekanlehto (yhtiökumppani ja kokki), joka on tehnyt Kannonnokan & Vanhan Navetan ruoasta käsitteen.

 

Mitkä ovat yrittäjyyden parhaat puolet?

Vaikka usein tuntuukin, että yrittäjällä ei ole vapautta, niin silti vapaus on parhaita puolia. Vapaus toteuttaa omia ideoita. Ja aina tapahtuu jotain uutta.

 

Miltä yrityksenne tulevaisuus näyttää?

Tulevaisuus näyttää tilaisuuksien suhteen työntäyteiseltä ja mielenkiintoiselta. Samalla pitäisi ottaa yrityksenä seuraava askel, joka vaatii myös uusia ihmisiä. Jos aikajanaksi laittaa vuoden, niin on tulossa mielenkiintoinen vuosi.

 

Miten innostaisitte uusia yrittäjiä?

Eihän tää helppoa ole, mutta arvaamattomilla tavoilla palkitsevaa.

Yrityksen nimi: Kannonnokka Oy (Kannonnokka & Vanha Navetta)

Perustamisvuosi: 2005

Toimiala: Elämys-, tapahtuma- ja ravintolapalvelu

Uplift nostaa esiin yhteistyössä Uusimaan juttusarjan kanssa 30 ansioitunutta itäuusmaalaista yrittäjätarinaa kevään 2018 aikana. Uplift yrittäjäkilpailun finaali järjestetään Kulttuuritalo Grandissa 11.10.2018
bottom of page