top of page

100% asiakastyytyväisyys motivoi Porvoon Autopalvelun tiimiä tekemään parhaansa joka päivä. Toimitusjohtaja Tomi Vilenius yhtiökumppaneineen ovat luoneet hienon yritystarinan. Kuva Niko Laurila.  

UPLIFT ESITTÄÄ:

Porvoon Autopalvelu, Autokorjaamo

Porvoon Autopalvelun tarina on alkanut jo vuonna 1986, mutta uudet omistajat Tomi Vilenius, Joona Tyyskä ja Marko Simola ottivat bisneksen haltuun vuonna 2007. Reilun kymmenen vuoden aikana Porvoon Autopalvelu on onnistunut kasvattamaan liiketoimintaansa nopeasti ja kannattavasti – 3 osakkaan tiimi on laajentunut 30 työntekijän organisaatioksi. Menestyksen kulmakivinä ovat olleet rohkeus, onnistuneet yrityskaupat, osaava henkilökunta sekä erinomainen asiakaspalvelu. 

 

Miten Porvoon Autopalvelun tarina ja oma yrittäjätarinasi on alkanut?

Porvoon Autopalvelu Oy on perustettu vuonna 1986, ja kun se vuonna 2007 oli lopettamassa ja henkilökuntaa ei enää ollut, joten ostimme nimen ja laitteet ja herätimme korjaamon uudestaan henkiin. Uudistettua Porvoon Autopalvelua lähtivät jatkamaan kolmestaan osakkaat Tomi Vilenius, Joona Tyyskä ja Marko Simola. Itse olin päättänyt yrittäjäksi ryhtymisestä jo yläasteen yhdeksännellä luokalla. Ennen Autopalvelua olin ollut osakkaana pienemmässä eri alalla toimivassa yrityksessä, ja työskennellyt merkkiorganisaation korjaamossa keräten ammattitaitoa ja kokemusta. Oma yritys oli joskus unelma, ja nyt elän unelmaani.

 

Mitkä ovat yrittäjyyden parhaat puolet?

Paras puoli yrittäjyydessä on vapaus. Saa kehittää ja viedä yritystä juuri siihen suuntaan kuin itse haluaa. Yrittäjyys antaa myös mahdollisuuden nopeisiin päätöksiin ja reagointeihin muuttuvassa ja kehittyvässä markkinatilanteessa. Koulutamme jatkuvasti itseämme ja henkilökuntaamme, ja haluamme olla alan huippuosaajia. Yrittäjyydessä ei voi aina katsoa kelloa, tai laskea tunteja, mutta onnistumiset ja kiitokset antavat voimia pyrkiä eteenpäin. On myös hienoa saada olla luomassa omalle paikkakunnalle lisää työpaikkoja, vaikka yleinen taloustilanne on välillä ollut haastava.

 

Miltä yrityksenne tulevaisuus näyttää?

Yrityksemme tulevaisuus näyttää valoisalta kiristyneestä kilpailutilanteesta huolimatta. Olemme onnistuneet rakentamaan kymmenessä vuodessa sellaisen palvelukokonaisuuden, josta autoileva asiakkaamme saa kaiken tarvitsemansa. Kymmeneen vuoteen on mahtunut myös yrityskauppoja, jolla olemme onnistuneet kasvattamaan toimintaamme. Myös henkilökuntamäärämme on noussut kolmesta yli kolmeenkymmeneen. Me palvelemme kaikessa autoiluun liittyvässä, meiltä löytyy huollot, korjaukset, renkaat, katsastukset, varaosat, vuokra-autot, maalaukset, tuulilasit, kolarikorjaukset, automyynti, jne. Palvelukokonaisuutemme on siis todella laaja, ja talostamme löytyy huippuosaajia joka sektorille. Olemme tietääksemme ensimmäinen yritys koko maassa, josta löytyy saman katon alta kaikki edellä mainitut palvelut, ja olemme tästä äärimmäisen ylpeitä. Tulevaisuudessa pyrimme entisestään laajentamaan tarjontaamme autoilevalle asiakkaalle, ja otamme mielellämme vastaan kehitysehdotuksia. 100% asiakastyytyväisyys on tavoite, jonka eteen teemme töitä joka päivä ja joka myös motivoi meitä tekemään parhaamme joka päivä.

 

Miten innostaisitte uusia yrittäjiä?

Yrittäjyys vaatii hyvän liikeidean ja toimintaympäristön. Kun nämä asiat ovat kunnossa, niin yrittäjäksi kannattaa ehdottomasti ryhtyä. Menestyväksi yrittäjäksi kasvaminen vaatii paljon työtä ja panostusta, mutta kiitos seisoo lopussa. Pitää muistaa, että pk-yritykset ovat myös erittäin tärkeitä Suomelle. Erilaisiin asioihin ja mahdollisuuksiin kannattaa suhtautua avoimin mielin, kontakteja on hyvä luoda eri alojen toimijoihin ja oman kokemuksemme mukaan myös yhteistyö ja reilu sekä avoin toiminta kaikkia kohtaan antavat mahdollisuuden menestyä.

Yrityksen nimi: Porvoon Autopalvelu Oy, aputoiminimet: Auto-Ring, Porvoon Autokatsastus ja Porvoon Autohuolto

Perustamisvuosi: Perustettu 1986, uudet omistajat ja uusi Y-tunnus 2007

Toimiala: Autokorjaamo, Autokatsastus, Varaosamyynti, kaikki autoiluun liittyvät palvelut

Uplift nostaa esiin yhteistyössä Uusimaan juttusarjan kanssa 30 ansioitunutta itäuusmaalaista yrittäjätarinaa kevään 2018 aikana. Uplift yrittäjäkilpailuun voit hakea mukaan 31.6. mennessä www.cospace.fi/uplift
bottom of page