top of page

Positiivinen ja draivi yrittäjänainen. Ulla-Maija Honkanen on vetänyt Asuntoporvoo Oy:tä jo yli 20 vuotta.

Kuva: Niko Laurila

UPLIFT ESITTÄÄ:

Asuntoporvoo, Kiinteistönvälitys

Asuntoporvoo Oy:n perustaja Ulla-Maija Honkanen on hengittänyt yrittäjyyttä koko työuransa ajan jossakin muodossa. Viimeiset 20 vuotta hän on toiminut asuntojen välitykseen ja vuokraukseen keskittyneen Kiinteistömaailmaketjun franchising yrittäjänä, luotsaten Kiinteistömaailmaa oman yhtiönsä Asuntoporvoon kautta Itä-Uudenmaan alueella. Onnistumisista nauttiminen, virheistä oppiminen ja yrityksen pyörittäminen omien arvojen mukaisesti motivoivat positiivista yrittäjänaista. 

 

Miten oma yrittäjätarinasi on alkanut?

Olen ollut yrittäjä koko elämäni jossain mielessä. Jo teini-ikäisenä möin kosmetiikkaa kotikutsuilla, opiskeluaikana pidin preppausta matemaattisissa aineissa abeille ja lukiolaisille, ja sitten ennen päätoimista yrittäjäksi siirtymistä oli aina joku sivutoiminen yritysjuttu muun työn ohessa. Tämän Asuntoporvoo-yritykseni kanssa aikaa on vierähtänyt jo yli 20 vuotta, mutta jokainen päivä on aina vaan yhtä kiva, antoisa ja haastava kuin silloin alkutaipaleella. Kiinteistömaailmassa olen ollut koko ajan ja franchise-yrittäjyys on ollut minulle paras vaihtoehto.

 

Mitkä ovat yrittäjyyden parhaat puolet?

Olen usein miettinyt, miksi yrittäjänä oleminen on parasta, enkä yksiselitteistä vastausta ole edes itselleni osannut antaa. Ehkä se on vapaus tehdä työtä omien arvojensa ohjaamana, ehkä se on onnistumisen myötä koettu upea tunne tai epäonnistumisen myötä koettu oppiminen.  Minulla on ihanat ihmiset mukana tätä työtä tekemässä, asiakkaat ja yhteistyökumppanit, siinä varmaan tärkeimmät tekijät, jotka ovat omassa yrittäjyydessä parasta. Yrittäjäkollegoilta saatu kannustus ja vertaistuki auttavat arjessa ja antavat uskoa haastavina aikoina.

 

Miltä yrityksenne tulevaisuus näyttää?

Tulevaisuus näyttää ihan hyvältä. Koteja tarvitaan koko ajan - perhettä perustettaessa, perheen kasvaessa, erotilanteessa, lasten lähtiessä kotoa, iän myötä asumismuodon muuttuessa, kuolemantapauksissa, jne. Töitä siis riittänee myös tulevaisuudessa.

 

Miten innostaisitte uusia yrittäjiä?

Ihan ensin pitää asettaa itselleen kysymys, onko minusta yrittäjäksi ja siihen osaa vastata vain itse. Jos vastaus on kyllä, sitten vain toteuttamaan unelmaansa.

Yrityksen nimi: Asuntoporvoo Oy / Kiinteistömaailma Porvoo

Perustamisvuosi: 1997

Toimiala: Kiinteistönvälitys

Uplift nostaa esiin yhteistyössä Uusimaan juttusarjan kanssa 30 ansioitunutta itäuusmaalaista yrittäjätarinaa kevään 2018 aikana. Uplift yrittäjäkilpailuun voit hakea mukaan 31.6. mennessä www.cospace.fi/uplift
bottom of page