top of page

Chita ja Timo Wahlroos uskovat, että omasta henkilökunnasta välittäminen ja toiminnan jatkuva kehittäminen vievät yrityksen positiiviselle kas vun polulle.

Kuva: Niko Laurila

UPLIFT ESITTÄÄ:

Eläinklinikka Avec, Eläinlääkintäpalvelut

Eläinklinikka Avec Oy tarjoaa monipuolisia kirurgisia toimenpiteitä, hammashoitoja, ortopediaa, vaativaa sisätautidiagnostiikkaa, kardiologiaa, iho- ja korvadiagnostiikkaa, sekä röntgen-, ultraääni- ja laboratoriotutkimuksia. Avecin positiivinen yrittäjäpariskunta Chita ja Timo Wahlroos korostavat tiimin merkitystä ja asiakkaista aidosti välittämistä yritystoiminnan menestyksen kulmakivinä. Toiminnan jatkuva kehittäminen on vienyt yrityksen kasvun polulle – vuonna 2001 klinikka aloitti toiminnan pienimuotoisena Jokikadulla sijaitsevan hammaslääkärivastaanoton takahuoneessa. Nykyään Avec palvelee tilavissa ja viihtyisissä tiloissa Porvoon Tarmolassa. 

 

Miten oma yrittäjätarinasi on alkanut?

Chita: Suunnittelin jo opiskellessani eläinlääketieteellisessä perustavani oman klinikan. Suunnitelmat konkretisoituivat heti esikoisen synnyttyä 2001. Aloitin hyvin pienimuotoisesti, isäni hammaslääkärivastaanoton takahuoneessa Jokikadulla. Ajanvarauskalenteri ja työkännykkä olivat mukana leikkipuistossa ja vauva-äitikerhossa, monta potilasta tuli hoidettua lapsen nukkuessa päiväunia vaunuissa Jokikadun sisäpihalla ikkunan ulkopuolella. Melko nopeasti praktiikka laajeni. Olin onnekas ottaessani ensimmäisiä isoja askelia yrittäjänä. Sain rinnalleni aivan mielettömän hyvän porukan taitavia, sydämellisiä ja viisaita ihmisiä. Näiden samojen ihmisten kanssa Avecin tarinaa on rakennettu sieltä Jokikadun takahuoneesta yhdeksi Suomen hienoimmista eläinklinikoista.

 

 

Timo: Olin mukana rakentamassa Avecia alusta pitäen, aluksi kuitenkin sivuroolissa ja Chitaa tukien. Viimeiset 6 vuotta olen ollut Avecin päätoiminen toimitusjohtaja. Oma visioni yrityksen kehittämisestä on aina lähtenyt kahdesta kulmakivestä: hyvästä tiimistä ja toiminnan kehittämisestä. Hyvän ja hyvinvoivan tiimin kautta asiakas saa aina parasta palvelua. Toiminnan kehittäminen puolestaan toisaalta palvelee sekä asiakkaita että toisaalta vahvistaa yrityksen asemaa. Molempien asioiden onnistuessa syntyy positiivinen kasvupolku.

 

 

Mitkä ovat yrittäjyyden parhaat puolet?

Vapaus tehdä asioita niin kuin itse näkee parhaaksi.

 

Miltä yrityksenne tulevaisuus näyttää?

Yleisesti näkymät ovat hyvät, koska lemmikit ovat ihmisille tärkeitä. Lemmikkieläimet ovat perheenjäseniä ja ihmiset ovat entistä sitoutuneempia lemmikkiensä hyvään hoitoon. Avec on paikallisesti vakiinnuttanut asemansa korkeatasoista hoitoa ja hyvää palvelua tarjoavana eläinklinikkana. Pidämme hyvää huolta asiakkaistamme, myös näistä remmin toisessa päässä olevista kaksijalkaisista. Yhtä tärkeää Avecille on pitää huolta omistaan eli henkilökunnastaan, yhdessä olemme enemmän.

 

Tulevaisuus näyttää monella tapaa myös kiinnostavalta. On mielenkiintoista visioida miten toimintatavat tulevat muuttumaan meidän alallamme. Erilaiset digitaaliset palvelut, etäpalvelut ja jopa tekoäly tulevat monelle alalle, varmasti myös eläinlääketieteeseen.

 

Miten innostaisitte uusia yrittäjiä?

Yrittäminen on parhaimmillaan hyvin antoisaa. Kun vaikeita hetkiä ja virheitä tulee väistämättä eteen kaikille, on hyvä muistaa, että kenenkään yrittäjätarina ei ole syntynyt ilman niitä. Kokeileminen, erehdyksistä oppiminen ja onnistumisista iloitseminen ovat yrittäjyyden ytimessä. Yrittäjyys on nyt hyvässä nosteessa. Apua, tukea ja neuvoja on helposti saatavilla.

Yrityksen nimi: Eläinklinikka Avec

Perustamisvuosi: 2001 (Jokikadun Eläinklinikka) -> 2004 Eläinklinikka Avec

Toimiala: Eläinlääkintäpalvelut

Uplift nostaa esiin yhteistyössä Uusimaan juttusarjan kanssa 30 ansioitunutta itäuusmaalaista yrittäjätarinaa kevään 2018 aikana. Uplift yrittäjäkilpailuun voit hakea mukaan 31.6. mennessä www.cospace.fi/uplift
bottom of page